Professionele hobby fotograaf gezocht

Wij zoeken hobby fotografen die al langere tijd professionele foto’s maken maar er niet hun beroep van maken. Je bent geen btw nummer nodig en alles wordt voor jouw geregeld. 

Wat verdien je?

U krijgt 20 euro bruto per uur. Als je fulltime werkt betekend dat 3.466,00 per maand en dat is een mooi salaris. De ervaring leert dat je er niet full-time mee bezig zal zijn dus dan is het een mooie verdienste naast je andere werk. 

Wat moet je kunnen:

Vanuit je hobby ben je al professioneel bezig met foto’s maken. Je weet zelf beter als geen ander hoe je het perfecte plaatje moet maken. Je hebt de juiste apparatuur om te fotograferen. Niet alleen de kwaliteit van de foto’s ook de gewenste persoons eigenschappen brengt een foto reportage tot het gewenste resultaat.

………………

Hobby fotograaf gezocht, zie ik op Linked-In. Ik ben altijd benieuwd naar dat soort advertenties en beland al snel op de website van een start-up. Tenenkrommend scroll ik van de ene taalfout, stijlfout en tegenstrijdigheid naar de andere. Zouden ze hun teksten ook door een professionele hobbyist laten schrijven?

Toch is dat niet wat me boos maakt. Een hobbyist die betaald krijgt voor zijn werk, is geen hobbyist. En 20 euro bruto per uur? Hoe kan je daar van leven? Hoe kan je daar je apparatuur van betalen? Het ergste is dat het bedrijf 50 euro per uur factureert aan de klant. Dit betekent dat ze 30 euro per uur aan de professionele hobbyist verdienen. Die echt verdomd goed moet zijn, want een stukje verder staat dat de fotograaf een selectie van de foto’s onbewerkt naar de klant stuurt, die vervolgens dan nog kan bepalen of er nabewerkt moet worden of niet.  Ik ken geen enkele fotograaf die zo goed is dat hij zonder problemen, na iedere opdracht,  zijn onbewerkte foto’s aan de klant kan laten zien.

Ik moet er om lachen, maar word er ook heel verdrietig van. Dit bedrijf buit mensen uit. Niet alleen de professionele hobby fotografen, waarvan ik hoop dat niemand er in trapt, maar ook de echt professionele fotografen. Die allemaal in een doos onder een brug kunnen gaan wonen als ze concurrentie krijgen voor 20 euro per uur. 

Share